Regulus en Miss Jones ondersteunen Weggeefbasis Soesterberg

Regulus en Miss Jones ondersteunen Weggeefbasis Soesterberg

Eind vorig jaar besloten wij om dit keer geen standaard relatiegeschenk aan relaties te geven, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan de Weggeefbasis Soesterberg. Een pas gestart initiatief voor mensen die het financieel moeilijk hebben of eenzaam zijn. De Weggeefbasis Soesterberg biedt  naast een luisterend oor en een gratis kopje koffie voor mensen die het emotioneel of financieel moeilijk hebben, ook ondersteuning in de vorm van gratis lang houdbare producten en kleding. Maar ook helpen zij mensen met advies en begeleiding rondom zaken zoals huursubsidie, energietoeslag en dergelijke.

De bevlogen initiatiefnemers van de Weggeefbasis, Loes de Groot en Jonathan Poeisz, waren uitermate verrast en blij met onze donatie, waarmee de huur weer voor drie maanden betaald kon worden. Daarnaast helpen wij hen kosteloos met (juridische) ondersteuning zoals bij het oprichten van een stichting, en bij het aanvragen van een ANBI status. Maar, omdat de Weggeefbasis zelf geen inkomsten heeft, is er meer nodig om de huur en andere noodzakelijke voorzieningen te kunnen betalen. Hopelijk ontvangen ze van bedrijven en particulieren nog veel meer donaties en kan dit sympathieke maar helaas noodzakelijke initiatief blijven voortbestaan. Ook notaris Jannes Haveman van notariskantoor Woortmann uit Zeist heeft zijn steentje bijgedragen.

Het is mooi om op deze manier Loes en Jonathan te helpen de Weggeefbasis een solide (juridische) basis te geven.

Wil je meer weten over de Weggeefbasis, of al direct een donatie doen, neem dan een kijkje op hun website.

Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?

Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld?

Hoewel je er in het nieuws misschien niet zo veel over hoort, blijft het aantal vluchtelingen nog steeds elk jaar stijgen. Enig idee hoeveel mensen er op dit moment op de vlucht zijn? Verdreven van huis en haard en geliefden vanwege oorlog, conflicten en onderdrukking?

79,1 miljoen mensen, dat is 1 op de 100 mensen!!! Laat dit getal even tot je doordringen……

Corona beheerst ons nieuws en ons leven. Het raakt ons allemaal, maar de meesten van ons hebben nog steeds wel een dak boven hun hoofd en (voldoende) te eten. Deze vluchtelingen hebben doorgaans alles achter moeten laten, en hebben niets meer. Stel je voor dat je zonder jas, zonder verzekeringspas en zonder toiletartikelen op zoek bent naar een veilige plek om te slapen… Mensen op de vlucht zijn vaak alles kwijt. Er is geen tijd om spullen te pakken omdat ze halsoverkop wegvluchten, uit angst voor geweld. Zieken, minder validen en bejaarden op de vlucht kunnen niet overleven zonder medische zorg. Deze mensen hebben onze hulp hard nodig. Daarom lopen wij mee met de Nacht van de Vluchteling. In de nacht van 11 op 12 september gaan wij 40 kilometer meter lopen, om geld op te halen.

Wil jij ons sponsoren? Hieronder krijg je een idee wat er met jouw donatie gedaan kan worden, voor:

  • € 6,-      zorg je dat een zwaar ondervoed kind een weeklang kan aansterken met meerdere zakjes Plumpy’Nuts (een calorierijke superpindakaas, vol voedingsstoffen) per dag.
  • € 25,-    hebben twee families noodonderdak. Ze ontvangen materialen als touw en zeil, die ze nodig hebben om zelf onderdak te bouwen. Voor elke 12,50 euro extra steun je een extra familie met een dak boven hun hoofd.
  • € 27,-    geef je een hygiënekit waar een gezin van 6 mensen gebruik van kan maken: 20 liter emmer met deksel, een 20 liter plastic jerrycan, 15x zeep en 90 waterzuiveringstabletten.
  • € 45,-    kun jij een arts of zorgverlener voorzien van een overall, handschoenen, een masker, een veiligheidsbril en laarzen.
  • € 100,-  kun jij een bijdrage leveren aan het verzorgen van medische apparatuur en beschermende kleding in één van de medische klinieken, zodat de artsen passende medische zorg kunnen verlenen.

 

Maar uiteraard is elk bedrag meer dan welkom. Op de site van de Nacht van de Vluchteling kun je hier meer over lezen. De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling.

Help jij ons helpen? Door op deze link te klikken kom je direct op onze teampagina, waar je ons kunt sponsoren. Hier kan je ook lezen over onze trainingsactiviteiten (blog).

Je kunt ook gebruikmaken van deze QR code.
QR NvdV Rik

Wij gaan de komende maanden hard trainen, en zullen de sponsoren door middel van korte blogjes op de hoogte proberen te houden van onze trainingsactiviteiten.

Alvast bedankt!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.